Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Jak vybrat lešení

Druhy lešení

V dnešní době existují různé druhy lešení, ne všechny se ale hodí pro běžné použití. Mezi nejčastější druhy lešení, se kterými se můžete setkat, je lešení rámové a lešení trubkové. Pro výrobu lešení se využívají různé materiály jako ocelhliník či dřevo.

 

Nejpoužívanější lešení jsou právě lešení z oceli a hliníku. Lešení je také různě výškově rozměrné, záleží na druhu lešení. Lešení se používá pro různé práce na fasádách rodinných domů, panelových domů, novostavbách a při výměně oken. Dále může sloužit jako ochrana pracovníků před padajícími předměty nebo slouží i k podpírání konstrukčních prvků při montáži. 



Podle způsobu použití můžeme lešení rozdělit na:

  • pracovní plošiny

  • podpěrné konstrukce

  • konstrukce, které ochraňují pracovníky a chodce

 

Podle materiálu existuje:

  • ocelová lešení

  • hliníková lešení

  • sklolaminátová lešení

  • dřevěná lešení

  • bambusová lešení (hojně využívané v Asii)

 

Podle konstrukce a tvaru se lešení dále člení na:

  • trubková

  • systémová

 

Jaké lešení zvolit?

Pokud se rozhodnete, že si lešení koupíte či pronajmete, je potřeba si jasně říci, pro co dané lešení budeme potřebovat. Některá lešení pro kutily a stavebníky se nemusí hodit pro profesionální použití a naopak. Lešení pro domácí využití mají nejčastěji výšku okolo cca 7 metrů.

Než se rozhodnete pro koupi nebo pronájem lešení, měli byste se alespoň stručně seznámit s nejpodstatnějšími pojmy a předpisy. Lešení se musí montovat a demontovat podle oficiálních pokynů výrobce. Mnohdy je proto výhodnější lešení si pronajmout s kompletním servisem, který vám lešení doveze a zase si jej odveze.

 

Výhody hliníkového lešení

Hliníkové pojízdné lešení je velmi multifunkční a najde využití při opravách, natírání a malování či různých instalacích. Hodí se i pro použití v uzavřených prostorách. Díky použitému materiálu je lehké a přitom odolné. Robustný pojízdný rám zajišťuje maximální stabilitu celé konstrukce. Největší předností pojízdného hliníkového lešení je snadná manipulace.

Obecně lze říci, že hliníkové pojízdné lešení kombinuje lehkost, pevnost a snadnou manipulaci, což ho činí vynikající volbou pro mnoho stavebních projektů. Jeho výhody zahrnují vysokou stabilitu, bezpečnost a flexibilitu, a proto je preferovanou volbou mnoha profesionálů.

 

KONTAKTNÍ FORMULÁŘ




* Tyto položky jsou povinné