Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

MONTÁŽNÍ PLOŠINY GENIE SLAVÍ 50 LET OD SVÉHO VZNIKU

Na současném trhu nabízí montážní plošiny k pronájmu či prodeji široká škála společností a výrobců. V našem sortimentu najdete elektrické i motorové montážní plošiny převážně od výrobců Grove, Holland Lift, Upright či MEC. Společností, kterou představíme v dnešním článku na blogu, je Genie Industries. Tato americká společnost vlastněná globálním gigantem Terex slaví v tomto roce 50 let od svého vzniku.

Ke vzniku společnosti Genie Industries došlo v roce 1966. Za svůj vznik vděčí Budu Bushnellovi. Cesta dnes již žijící legendy vedla přes 2. světovou válku k rodinnému obchodu s chlazením. Zkušenosti s rodinným podnikáním ho dále nasměrovaly k založení svého vlastního podnikání s výrobou a prodejem otevíracích dveří k supermarketům, které mu přineslo značné zisky. Za výrobce produktu s názvem „Genie", který využívá stlačeného vzduchu ke zdvižení úchytů, se považuje ale jistý elektrikář ze Seattlu. Díky náhlé tragédii ale jeho živnost převzala společnost Seattle Bronze, která pověřila Buda Bushnella přípravou strategie a plánem vstupu na trh.

Další roky probíhaly ve znamení tvrdé práce, pozvolného, ale stabilního vývoje, ale také ve vytrvalosti v osobě svého leadera. Opravdový zlom přišel s rokem 1967, kdy produkt Genie zaujal japonské obchodníky. Ti následně uzavřeli s Bushnellem smlouvu na dodání 1 500 produktů. Manufaktura Genie rozšířila svoji produkci i počet pracovníků.

 

PLOŠINY GENIE

V roce 1970 se Bushnell pustil i do rozšíření vývoje pro rozmach portfolia svých produktů. Společně s týmem vyvinul plošinu, která uzvedne člověka a pro jejíž složení a následné rozložení je zapotřebí jediné osoby. Tímto posunem ve vývoji započala slavná éra výrobce montážních a zdvihacích plošin Genie. V současnosti zaměstnává 4 500 zaměstnanců po celém světě. Společnost působila na trhu s montážními plošinami samostatně až do roku 2002, kdy došlo k akvizici se společností Terex.

RENTAL plošiny nabízí prodej, pronájem a také servis plošin Genie.

 

KONTAKTNÍ FORMULÁŘ




* Tyto položky jsou povinné