Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Využití montážních plošin

  • Nůžkové pracovní plošiny


Nůžkové pracovní plošiny se všeobecně hodí spíše pro práci, kde je potřeba manipulovat s plošinou na menším a užším prostoru. Dále najdou využití v prostorách, kde je možnost se s plošinou zdvihnout přímo vzhůru. V trajektorii zdvihu také nesmí vadit žádná překážka. Pro práci v interiéru je vhodné využívat plošiny elektrické pro jejich menší hlučnostnižší zatížení podlah a neprodukování výfukových zplodinElektrické pracovní plošiny jsou vhodné pro sádrokartonářské práce, elektrikářské montáže ve výškách, pro naskladňování a vyskladňování méně přístupných regálů, údržbářské práce a další. Pro výškové práce v exteriéru lze zvolit nůžkové pracovní plošiny dieselové. Ty zvládnou práci i v menším terénu. Shrneme-li možnosti využití, jsou tyto plošiny pouze limitovány maximální výškou zdvihu, nosností koše a nutností přímého zdvihu. Avšak nutno dodat, že nabízené plošiny k pronájmu by měli vyhovět i náročnějším zákazníkům.

  • Kloubové pracovní plošiny


Pokud je potřeba pro práci větší boční dosah a nelze využít nůžkových plošin, jsou k dispozici další vysokozdvižné plošiny, a to plošiny kloubové, které mají boční rozsah od 3 metrů do necelých 16 metrů. Pro práci v interiéru lze využít kloubových plošin poháněných baterií, nebo kombinovaným pohonem. Pro exteriér se spíše využívají dieselové plošiny. Využití kloubových plošin je různorodé, využívají se převážně pro hůře přístupná místa a dokážou plně nahradit lešení.

  • Přívěsné plošiny


Pro práci ve větším terénu a při překonávání terénních nerovnosti se využívají přívěsné teleskopické plošiny. Tento druh plošin lze snadno dopravit na místo užití zapřáhnutím za osobní automobil. Přívěsné plošiny se využívají právě díky náročnějšímu terénu, pro úpravu a údržbu zeleně, opravy mostních konstrukcí, údržbu vedení vysokého napětí a veřejného osvětlení a podobně.

  • Teleskopické manipulátory


Pro manipulaci s břemeny do 3 500 kg nebo práci do 13 m výšky se používá teleskopický manipulátor značky Manitou, který zvládá nejnáročnější terény. Možností využití teleskopického manipulátoru Manitou je nepřeberné množství, nejčastěji je však využíván pro manipulaci s břemeny ve skladech, zemědělství, průmyslu či manipulaci s paletami. Výhodou je zdvih břemen a snadný pojezd.

  • Autoplošiny


Pokud požadavky zákazníka nesplňuje ani jeden druh plošin, poslední možností je užití autoplošiny montované na podvozku Nissan Cabstar, který umožňuje větší pohyblivost, rychlost a snadné ovládání. Dokáže pracovat ve výšce až 23 m, a je proto vhodný pro náročnější typy prací ve větších výškách.

Společnost RENTAL plošiny nabízí pronájem i prodej montážních plošin. Potřebujete plošinu? Neváhejte a obraťte se na nás. Zajišťujeme komplexní služby včetně servisu plošin.

KONTAKTNÍ FORMULÁŘ




* Tyto položky jsou povinné