Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

JAK VYBRAT PRACOVNÍ PLOŠINU KROK ZA KROKEM

Budete v blízké době potřebovat pracovní plošinu a ocitli jste se v bludném kruhu, ze kterého se nemůžete hnout tam ani zpět?

Rozhodnout se, zdali bude ve výsledku vyhovovat prodej či pronájem plošiny, může být opravdu oříšek. Pracovní plošina navíc patří mezi položky, které v peněžence pocítíme intenzivněji, v případě montážních plošin tedy platí – každá rada drahá. Pojďte si s námi krok za krokemodškrtnout všechny položky, které vám ve výsledku úvahy o tom, jak vybrat pracovní plošinu, usnadní.

 

1. CHCI KOUPIT, NEBO PRONAJMOUT PRACOVNÍ PLOŠINU?

Prvním důležitým krokem při výběru pracovní plošiny, který za vás stoprocentně rozhodnout nemůžeme, je výběr mezi prodejem a pronájmem plošiny. Pronájem plošin využijete tehdy, když montážní plošinu potřebujete jednorázově a v každodenním životě pro ni uplatnění nenajdete. Prodej plošiny se vyplatí v opačném případě, tedy pokud využijete plošiny denně. Ať jedno, nebo druhé, je třeba si od začátku sepsat seznam činností, kde a na co budu pracovní plošiny používat. To platí jak u pronájmu plošiny, tak i u varianty, kdy se rozhodnu plošinu koupit.

 

2. KDE BUDU PLOŠINU POUŽÍVAT?

Pokud jsme se již rozhodli, že nám více vyhovuje prodej či pronájem plošiny, ruku v ruce jde také prostředí, ve kterém budeme pracovní plošinu využívat. Zaměstnáte svoji budoucí pracovní plošinu na venkovním prostranství, tedy v terénu či na svahu? Nebo si pracovní plošinu pořizujete čistě pro práci ve vnitřních prostorech, tedy na zpevněné ploše či betonu? Pokud si k výběru pracovní plošiny připíšete i odpověď na tuto otázku, rozhodnete se o to rychleji. Ostatně, o využití montážních plošin se můžete dozvědět více v jednom z našich minulých článků na blogu.

 

Jak vybrat plošinu

3. JAKOU VÝŠKU PLOŠINY BUDU POTŘEBOVAT?

Třetím z rozhodujících parametrů pro výběr té správné plošiny je otázka, jaká výška pracovní plošiny bude splňovat očekávání, které od dané plošiny vyžaduji. V zásadě je třeba se podle využití montážních plošinyzvážit, zdali budu využívat více nůžky montážní plošiny umístěné kolmo nahoru nebo zdali potřebuji stranový dosah.

 

4. V PŘÍPADĚ PRODEJE NOVOU, NEBO BAZAROVOU PLOŠINU?

Čtvrtý krok, tedy zdali se v případě prodeje plošin rozhodnout pro zcela novou či bazarovou plošinu, záleží na vašich finančních možnostech. Je dobré si uvědomit, že i nová plošina neznamená život s pracovní plošinou bez starostí. Občas dojde k tomu, že i novou plošinu čekají úpravy výrobních nedostatků.

 

V případě použité plošiny, která už má něco za sebou, se vyplatí jednat s firmou, která se tímto oborem přímo zabývá. Ta totiž může zajistit, pokud je solidní, i následný servis, tedy dokumentace či potřebné servisní manuály (O tom, jak bezpečně pracovat s plošinou, více zde.)

 

Pokud se rozhodnete, že si pronajmete či koupíte montážní plošinu od naší společnosti Rental-plosiny.cz, máme pro vás několik bonusů, které vás určitě potěší:

• nabízíme odzkoušení použité plošiny v našem depu
• prodáváme pouze plošiny, které vlastníme
• nabízíme zpětný odkup, pokud si zákazník odvede svou práci a plošinu již nepotřebuje

KONTAKTNÍ FORMULÁŘ




* Tyto položky jsou povinné